dcsimg

Sumber yang Disyorkan


malaysia society of nephrology

Persatuan Nefrologi Malaysia

Persatuan Nefrologi Malaysia merupakan badan berkanun yang menawar khidmat rujukan dalam hal profesional dan awam berkaitan Nefrologi. Persatuan ini memberi kemudahan berhubung di antara doktor yang mengamalkan Nefrologi di Malaysia demi menemui kehendak profesional dalam meneruskan keperluan pengetahuan ahli-ahlinya. Laman web mereka menawarkan maklumat berguna berkaitan info dan bahan dididkan tentang nefrologi kepada ahli, profesional bidang kesihatan dan orang awam.

+ maklumat lanjut
national kidney foundation of malaysia

Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia

Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia memainkan peranan dalam mendidik masyarakat mengenai pencegahan dan pengurusan penyakit buah pinggang. Hal Ehwal Pendidikan Yayasan ini berkerja untuk mendidik masyarakat tentang punca, pencegahan dan pengurusan penyakit buah pinggang. Yayasan ini sering mengadakan diskusi dan forum umum selain menyediakan khidmat tayangan dan kaunseling di seluruh Malaysia.

+ maklumat lanjut
baxter peritoneal dialysis

Baxter International Inc.

Syarikat Baxter Antarabangsa (BSNY:BAX), melalui anak syarikat, membangun, menghasil dan memasarkan produk yang menyelamat dan mengekalkan kesihatan pesakit hemofilia, kurang daya kawalan, penyakit berjangkit, penyakit buah pinggang, trauma, and lain-lain penyakit yang kronik dan berat. Sebagai syarikat kesihatan pelbagai peringkat tahap global, Baxter mengaplikasikan gabungan unik kepada pakar peralatan perubatan, farmaseutikal dan bioteknologi untuk menghasilkan produk-produk yang menjaga kesihatan pesakit seluruh dunia. Pada 2012 Baxter mencatat jualan bernilai $14.2 bilion dengan pekerja seramai 50,800.

+ maklumat lanjut